OVER MIJ

!!! Wegens het starten van nieuwe studies zal ik eind juni 2023 stoppen als zelfstandige diëtiste. Tot dan verwelkom ik jullie graag nog in mijn praktijk!

Mijn naam is Liesbeth en in juni 2022 studeerde ik af als diëtiste aan UCLL Leuven.

Reeds lange tijd ben ik gepassioneerd door gezondheid en ontwikkelde ik een interesse voor het aspect voeding binnen dit begrip. Als diëtiste kan ik zowel gezondheid als sociaal contact combineren, wat voor mij een ideale mix is.

 

Gedurende mijn opleiding kreeg ik geregeld de volgende vraag: ‘Ga jij mij dan een dieet voorschrijven?’ Deze vraag heeft mij aan het denken doen zetten over mijn persoonlijke visie als diëtiste. Ik ben ervan overtuigd dat samen op zoek gaan naar een persoonlijke aanpak beter kan werken dan een lijst aan verboden producten. Vertaald wil dit zeggen dat ik jullie nooit een dieet wil voorleggen, omdat ik streef naar een levensstijl die op lange termijn vol te houden is.

 


Om mij verder te verdiepen binnen mijn interessegebieden, zal ik gedurende het academiejaar 2022-2023 nog enkele opleidingen volgen.

 

  • Postgraduaat Diabeteseducator aan HoGent.

Waarom? Door een nauw contact met dit ziektebeeld in mijn omgeving ontwikkelde ik een interesse om mensen hierin te begeleiden. Deze postgraduaat zal helpen om optimale begeleiding binnen dit gebied te kunnen bieden.

 

  • Postgraduaat Geestelijke gezondheidszorg volwassenen en ouderen aan UCLL Leuven.

Waarom? Voeding heeft niet alleen een invloed op ons fysiek welzijn, maar kan ook mentaal een grote rol spelen. Tijdens de opleiding 'voeding en dieetkunde' kwam vooral het fysieke welzijn aan bod, maar graag zou ik mij verder verdiepen in het mentale aspect.